Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /web/htdocs4/euforkaeu/home/www/wp-content/themes/euforka/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 115

Zápisník z Erasmu vol. III

Vsadíme se, že drtivá většina studentů si už dnes pod pojmem Erasmus nepředstaví toho Rotterdamského, humanistického myslitele, který sepsal slavnou satiru Chvála bláznivosti. Nene, v rámci programu Erasmus+ mají všichni studenti, ale i učitelé, stážisti či dobrovolníci možnost bezproblémově vycestovat do zahraničí – a to prosím již 35 let!

A když máme tak hezké výročí, rozhodli jsme spustit seriál o zážitcích z Erasmu. Studenti se s Vámi během následujících pondělků podělí o své dojmy, nezapomenutelná setkání i nepostradatelné zkušenosti, které nabyly právě díky účasti v programu Erasmus+!

A pokračujeme Jakubem, euforkářským grafikem, který absolvoval studijní pobyt na britské univerzitě v Loughborough:

Svůj Erasmus jsem v roce 2017 strávil v anglickém městě Loughborough. Na půl roku jsem měl tu čest stát se součástí místní univerzity, jež – jak jsem nedlouho po svém příjezdu zjistil – je poměrně silně orientovaná na sport.

Díky sportovním spolkům, které začátkem semestru pořádaly náběrové dny, a nabitému bezplatnému sportovnímu programu, jenž univerzita nachystala pro své studenty, se mi naskytla jedinečná příležitosti si vyzkoušet mnoho zajímavých sportovních aktivit. Mimo tradiční fotbal jsem tak otestoval rugby, badminton, tenis, lakros, hokej na kolečkových bruslích, basketbal pro vozíčkáře, na který k mému překvapení přišli všichni po svých, nebo závodní vodní záchranářství, během kterého se mi v hlavě stále promítala bazénová scéna z Pupenda.

Erasmus mi také přinesl široké cestovatelské možnosti, například do Oxfordu, Nottinghamu, Londýna… Ale krom cestovních a sportovních zážitků jsem se v Loughborough věnoval samozřejmě také studiu. Navštěvoval jsem zde kurzy zaměřené na mezinárodní vztahy, Evropskou unii či základy politologie. Svůj pobyt v Anglii jsem přirozeně chtěl využít také pro zlepšení svých jazykových schopností, a proto jsem si zapsal semestrální kurz francouzštiny.

Mimo vše výše zmíněné mi Erasmus přinesl také řadu nových a dobrých přátel a jistotu, že jsem schopen se sám o sebe alespoň půl roku bez zásadnějších problémů postarat.

Jinými slovy zkušenost, kterou mohu jedině doporučit.“

A co Vy a Erasmus? Nechtěli byste ho také zkusit?

 

Grafika: Jakub Janega

Kontakty info@euforka.eu

Koordinátor projektu

Bc. Antonín Nenutil
student UP

Garantka projektu

doc. Mgr. Andrea Hanáčková, Ph.D.
prorektorka pro komunikaci a stud. záležitosti

Garantka projektu

Mgr. Vladimíra Sedláčková
komunikace a stud. záležitosti

Copywriting a sociální sítě

David Cestr
student UP

Audio produkce

Denis Špringer
student UP

Editorka textů

Helena Hrubá
studentka UP

Garant copywriting a soc. sítě

Mgr. Vojtěch Duda
vnější vztahy UP

Grafické práce

Bc. Adéla Gajdošíková
studentka UP